DostawcaDarmowa dostawa od 111 zł
Ikona zwrotu100 dni na zwrot
Szybka wysyłkawysyłka w 24h!

Piksel Jak robimy słodycze?

Jak robimy słodycze

Czekolada – pyszna solo i w duecie!

Stając się pasjonatami kawy, czuliśmy, że potrzebujemy dla niej smakowitego towarzystwa! Mleczna, ciemna, single origin, ruby, biała, z dodatkami i bez! Pyszna w towarzystwie kawy, równie intrygująca bez niej. Czekolada stała się naszą miłością, dlatego traktujemy ją absolutnie wyjątkowo! Już od pierwszej myśli o czekoladzie, wiedzieliśmy, że postawimy na najlepszego gracza czekoladowego! Naszym celem było zaoferowanie klientom tabliczki czekolady z krótkim składem, najlepszymi dodatkami, wyprodukowaną z miłości do smaku. Nasze czekolady to te, dla których warto zgrzeszyć! Pierwszym skojarzeniem z czekoladą była… Belgia. Kraj, w którym na każdym kroku wyrasta sklep z czekoladą, a ilość ton czekolady produkowanej rocznie przyprawia o zawrót głowy! 22000 ton – robi wrażenie, prawda? W Belgii, wielu z czekoladowych przedsiębiorców strzeże swoich receptur, jak skarbu, a czekoladowe smakołyki wyrabia własnoręcznie. Belgijska czekolada jest wyjątkowa, dlatego… idealnie pasuje do Baumgart Kaffee!, a podana z filiżanką kawy, staje się składową idealnego energetycznego połączenia.

O firmie Baumgart Kaffee
Ikona pralin i trufli Mieszanie czekolady belgijskiej
Jak robimy słodycze?

Rodzinna manufaktura – profesjonalnie i czule

Każda z naszych czekolad produkowana jest ręcznie. Pracujemy na włoskich maszynach o nienagannej opinii i legendarnej trwałości. Cała drużyna Baumgart Kaffee przeszła cykl szkoleń w firmie Barry Callebaut i dziś, z pełną odpowiedzialnością współtworzy czekoladowe cuda.

Cały proces rozpoczynamy od temperowania czekolady, która następnie wylewana jest do specjalnych form. Tam następuje wibrowanie, a wszystko po to, by pozbyć się niechcianych pęcherzy powietrza. Kolejnym krokiem jest to, co lubi każdy z nas – wybór dodatków i dekorowanie. To, co wychodzi spod naszych rąk, to prawdziwe arcydzieło cieszące zmysły! Tak udekorowana najlepszymi, starannie wybranymi dodatkami czekolada, trafia do chłodziarek, w których w odpowiedniej temperaturze nabiera chrupkości. Później ręcznie zapakowana trafia do naszych klientów. Czy to jednak na pewno ostatni etap? Nie… z przyjemnością dodajemy jeszcze jeden smakowity punkt – degustację! Ach!

Z taką samą czułością traktujemy nasze zatapiane w czekoladzie bakalie, owoce czy orzechy. Praliny i trufle to także stuprocentowa ręczna praca naszego zespołu.

Jak robimy słodycze?

Najlepsze dodatki – w trosce o każdy szczegół

Prawdziwa belgijska czekolada wymaga najlepszych dodatków. Sprowadzamy zdrowe, liofilizowane owoce i orzechy włoskie z Piemonte, prażone na 48 godzin przed dodaniem do czekolady. Samodzielnie mieszamy nadzienia do pralin i trufli, wylewamy korpusy, nadziewamy i zatapiamy w czekoladzie. Z przyjemnością chwalimy się bogactwem form i smaków. Bez dwóch zdań – czekolada to miłość od pierwszego wejrzenia!

Ikona owoców Dodawanie owoców do czekolad
Ikona czekoladowych trufli Słodycze od Baumgart Kaffee
Jak robimy słodycze?

Zgodnie z życzeniem czyli dla nas wszystko jest możliwe!

Nasze możliwości produkcyjne, to nawet 1000 niezwykłych tabliczek czekolady dziennie. Jesteśmy gotowi na pomysły naszych klientów i z zapałem podejmiemy się ich realizacji! Ciekawe dodatki, specjalne nadzienia, logo na etykiecie? Wszystko w zasięgu ręki. Każde kolejne wyzwanie traktujemy jak możliwość rozwijania wyobraźni i odkrywania nowych smaków. Podejmiemy się nawet najbardziej szalonych życzeń! W krainie naszej belgijskiej czekolady słowo „niemożliwe” zastępujemy słowem „pyszne”!

Baumgart Kaffe to kraina kawą i czekoladą płynąca! Zapraszamy już dziś!

Jak robimy słodycze?

Jak powstają nasze trufle czyli opowieść o delikatności

Trufle, które powstają w naszej manufakturze, to dowód na to, że to, co małe może nieziemsko cieszyć. Już samo pisanie i myślenie o tych niezwykłych kuleczkach sprawia, że nasze kubki smakowe czują wzruszenie! Porwani szczęściem nadaktywnych ślinianek, opowiemy, jak powstają trufle, których nie znajdziecie nigdzie indziej. Ach!

Pierwszym etapem pracy z naszą belgijską czekoladą jest jej temperowanie. Dzięki temu procesowi, czekolada osiąga temperaturę odpowiednią do pracy z jej kształtem i formą, jednak nie traci na połysku, a wręcz go nabiera. Dlatego odpowiednio zatemperowana, wylewana jest w malutkie korpusy. Wygląda to jak armia połyskujących kuleczek, której ciężko się oprzeć. Czy więc przy produkcji czekoladowych pyszności pracują tylko najtwardsi pracownicy? Niekoniecznie…

Ikona czekoladowych trufli Białe trufle od Baumgart Kaffee
Ikonka czekoladowych trufli Otaczenie trufli w posypce

Kiedy wylana czekolada czeka cierpliwie w korpusach - my przygotowujemy dla niej pyszne wypełnienie. Wówczas powstają nasze niezwykłe nadzienia, bo w czekoladowych kuleczkach można znaleźć te o smaku orzechowym, owocowe, z alkoholem… i choć mamy swoje ulubione smaki, to pomysły nam się nie kończą!

Każda truflowa kuleczka jest przez nas ręcznie nadziewana, więc każda jest absolutnie wyjątkowa, każda traktowana z najwyższą uważnością. Wówczas nadchodzi moment, by zamknąć nadzienie czekoladą, a z kuleczki z dziurką, powstaje idealna kulka, czekająca na posypkę.

Czym otaczamy nasze trufle? Tym, co pyszne i zaskakujące! Kuleczka czekoladowa z orzechowym nadzieniem, otoczona kwaskową posypką malinową? Nie wyobrażaj sobie tego - po prostu spróbuj! Tak przygotowane trufle umieszczamy w ekologicznych słoikach, z pięknymi etykietami, co sprawia, że wyglądają tak, jak smakują: wyjątkowo! Chciałoby się rzec, że to ostatni etap pracy, jednak to nie jest prawdą. Ostatni etap, to czułe spojrzenie na pyszności i poczucie dumy, że już niedługo inni szczęśliwcy skosztują tych wyjątkowych rarytasów. Może będziesz to Ty?

Jak robimy słodycze?

Owoce i orzechy w czekoladzie czyli pysznie, słodko i zdrowo!

Owoce i orzechy w czekoladzie to nasza bakaliowa kraina szczęścia! Myśląc o nich, uśmiechy nie schodzą nam z twarzy, a myśli odpływają w stronę spotkań z przyjaciółmi i wesołych głosów. Bo nasze owoce i orzechy w czekoladzie zostały stworzone, by dawać przyjemność i w przyjemnościach dnia codziennego towarzyszyć.

Owoce w czekoladzie to nasz kompromis: zdrowo i słodko jednocześnie! Orzechy w czekoladzie z kolei, to zdrowe słodycze, ponieważ dodają energii i cieszą smakiem, znów łącząc to, co najlepsze!

Ikona czekoladowych trufli Owoce w czekoladzie od Baumgart Kaffee
Ikona czekoladowych trufli Migdały w czekoladzie

Wykorzystywane przez nas owoce są liofilizowane, a orzechy włoskie sprowadzane z Piemonte i prażone na 48 godzin przed zanurzeniem ich w czekoladzie. Aby mieć pewność, że nasze czekoladowe bakalie to produkt najwyższej jakości - przeszliśmy cykl szkoleń w firmie Barry Callebaut, zakupiliśmy niezbędny i niezawodny sprzęt, a jako wisienka na torcie - mamy prawnie zagwarantowaną możliwość umieszczania informacji „wyprodukowano z belgijskiej czekolady” na naszych opakowaniach. Bo na takiej czekoladzie i na takich produktach pracujemy - najlepszych! Nasze wyselekcjonowane i poddane kontroli bakalie trafiają do bębna Selmi Comifit, w którym rozpoczyna się ich „karuzela”. Kręcą się radośnie, by w tym czasie zostać otoczone czekoladą różnych smaków, posypką z liofilizowanych owoców czy wiórkami kokosowymi. Mniam!

Czekolada jest przez nas temperowana w temperówkach Pomatti i Selmi, a proces ten sprawia, że czekolada nie traci błysku i połysku, a także przyjmuje odpowiednią formę.

Mamy pełną świadomość tego, jakich wrażeń smakowych dostarczają nasze słodkości, dlatego w trosce o każdego klienta, wyspecjalizowaliśmy się również w produkcji wegańskich słodyczy. Cieszmy się smakiem bez wymówek i bez ograniczeń! Przyjemności!

Dlaczego warto
Kupujesz u producenta
Produkty od
producenta
Świeżo palona kawa
Świeżo palona
kawa
Czekolada belgijska
Prawdziwa belgijska
czekolada
Gwarancja zadowolenia
Gwarancja zadowolenia
Piksel do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl