
Producent
Spójrz na naszą wyjątkową, różową czekoladę! Wiesz, że to całkowicie naturalna czekolada? Pierwsza różowa czekolada, czyli czekolada ruby została wyprodukowana przez mistrza! Barry Callebaut, u którego przeszliśmy cykl szkoleń, jako pierwszy wyprodukował ten smakołyk. Pierwsza tabliczka pojawiła się w 2017 roku, więc jest to stosunkowo młoda atrakcja. Najważniejsze jest to, że - wbrew pozorom - nie zawiera żadnych barwników i jest produkowana tylko z naturalnych surowców!
Skąd więc pochodzi jej kolor? Chętnie odpowiemy! Sekretem są niesfermentowane lub fermentowane nie dłużej niż 3 dni ziarna rubinowego kakaowca. Dzięki prażeniu w odpowiedni sposób, wydobywany z niego ten niezwykły fioletowo - rubinowy kolor.
Ruby
Naszą ruby łączymy z pysznymi dodatkami - dodajemy do niej orzechy, liofilizowane owoce, a nawet jadalne kwiaty. Tak wyjątkowa czekolada zasługuje na wyjątkowe towarzystwo! Chcesz wiedzieć, jak smakuje? Jest słodka, ale ma delikatny kwaśny posmak. Nie wyobrażaj sobie jednak tego smaku - po prostu spróbuj!
Wiesz, że polska premiera czekolady różowej miała miejsce w Bydgoszczy?