Puree Rabarbar 1l





Opis
Rabarbar można wykorzystywać na wiele sposobów, choć najbardziej znane, to robienie z niego kompotów, ciast, tart i deserów. Żeby wyłuskać jego słodki smak, warto dodać do niego odrobinę soli lub imbiru. Sam w sobie jest lekko kwaskowaty i cierpki. Mało kto wie, że rabarbar jest warzywem! Jego grube łodygi o czerwono - różowej barwie, skrywają wiele możliwości. Puree rabarbarowe od MONIN to idealny sposób na dodanie odrobimy pikanterii i słodkiej świeżości napojom. Rabarbar lubi towarzystwo truskawek, sprawdza się dobrze, jako dodatek do win, milkshake’ów, w które wprowadza nostalgiczną nutę i sprawia, że nabierają innej głębi smaku.
KOLOR głęboka czerwień
ZAPACH rabarbaru
SMAK słodki rabarbar
POSMAK Słodko-kwaśny
POŁACZENIA SMAKOWE czerwone owoce, orzech, imbir, wanilia
APLIKACJE lemoniady, iced tea, cocktails, mocktails