Czekolada biała - mandarynka, pistacja, jeżyna
Opis
Czekolada biała (zawartość kakao min. 26%) z liofilizowaną mandarynką, jeżyną oraz dodatkiem pistacji.
Wyobraź sobie białą, aksamitną rozkosz czekolady, muśniętą delikatnie cierpkim smakiem mandarynki, słodką jeżyną i chrupiącą pistacją. Wyobrażasz sobie? Nie musisz! W Baumgart Chocolatier spełniamy marzenia! Stworzyliśmy czekoladowy rarytas.
Biała czekolada, delikatnie rozpływająca się w ustach, której smaku nie sposób porównać z żadną inną, wspaniale współgra z dodatkami. Mandarynka, pyszny cytrus, symbol świąt, zimy i szczególnej atmosfery, swoim smakiem równoważą słodycz czekolady. Jeżyna, jeden z najstarszych owoców znanych człowiekowi, niepozorna, a zaskakująco wyrazista, dopełnia mariaż czekolady z mandarynką. Na to dodatek pistacji, chrupiących orzechów, o kremowej konsystencji i naturalnie szlachetnym smaku, które są niczym kropka nad „i”. Wszystko to tworzy kompozycję słodką, ale nie mdłą, kwaskową, ale nie kwaśną. Smak, który trudno opisać - trzeba go poczuć.
Czekolady Baumgart Chocolatier to nasza pasja - każda wyrabiana jest ręcznie, z najwyższą starannością. Czekolady mogą różnić się nieznacznie masą netto, rozmieszczeniem dekoracji i wyglądem. Świadczy to tylko o tym, że każda jest wyjątkowa.
Masa netto: 130g